Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Újra együtt, több hónap kihagyás után
2020.07.31. 08:47 , Márton Boglárka hdgy.
Több hónap kihagyás után újra ülésezett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. A szervezet tagjai rendszeresen tartanak összejöveteleket, azonban a veszélyhelyzet miatt az elmúlt időszakban nem találkoztak egymással.

Az idén 31 éve alakult egyesület egy összetartó közösséget alkot, melyben az egykori bajtársak támogatják egymást, ápolják, népszerűsítik a katonai hagyományokat és igyekeznek megnyerni ügyükben a civil-, gazdasági- és önkormányzati szervezeteket. A klub – kitűnő történész tagjai által – nagy figyelmet fordít az ország történelméhez fűződő évfordulókra és arra, hogy megemlékezzenek a híres történelmi személyekről. Emellett nyitottak a honvédség fejlesztésével kapcsolatos kérdésekre is.

A közeljövő feladatainak átbeszélése mellett most vehette át miniszteri elismerését március 15-e alkalmából Mühlbacher Mária, aki évek óta sokat tesz a nyugállományú szervezetekért és a honvédelem ügyéért. A másik jutalmazott Szántai Istvánné nyá. törzszászlós, aki a Honvédelem Napja alkalmából az Aranykor Kitüntető Cím bronz fokozatában részesült eredményes tevékenységének elismeréséül.
A születésnapi gyertyák a 70 éves Magócsi Zoltán nyá. ezredesért, a 80 éves Szombathelyi Ferenc nyá. vezérőrnagyért és a hamarosan 85 éves Hoffmann Ernő nyá. alezredesért égtek, akik mindannyian életvidám, egészséges emberek. Összetartásuk, az egykori kollégák egymás iránti szeretete és tisztelete mindannyiunk számára követendő példa.

Fotó: a szerző és a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2