Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Szakmai fórum Debrecenben
2020.06.30. 13:12 , Smidróczki Róbert fhdgy.

Szakmai továbbképzést szerveztek Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye katonai igazgatási szervezetei a hadisírgondozással és honvédelmi neveléssel foglalkozó állománynak. A debreceni Nagysándor József laktanyában tartott fórum célja a tapasztalatcsere mellett a három megye szakmai munkájának egységesítése volt.

A résztvevőket Nagy Zoltán alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központparancsnoka köszöntötte, aki megfogalmazta a szakterület munkájára vonatkozó iránymutatásokat. A köszöntő után Farkas Gábor százados és Papp Zsófia tartalékos törzszászlós tartottak előadást, amelyek segítségével áttekintették többek közt az érvényben lévő szabályzókat, illetve a hősi emlékművek felkutatásával és karbantartásával kapcsolatos tevékenységeket.

 

A szakmai fórum résztvevői fontos feladatokat látnak el: a katonahősök emlékének méltó ápolása mellett az ő felelősségük, hogy a felnövekvő generáció is megismerje a katonai hagyományokat, az elődök hősi tetteit és a magyar katonák jelenlegi feladatait. A találkozó célja az ismeretek bővítése és a gyakorlati tapasztalatok cseréje volt, amellyel a jövőben a szomszédos szervezeti egységek szakmai tevékenysége még egységesebbé válhat.

A nap második felének meghívott vendége Csákvári Sándor, az „Elfeledett Emlékezet” Háborús Kegyeleti Kutatócsoport kutatásvezetője volt, aki az MH 5. Bocskai István Lövészdandár képviseletében bemutatta az állománynak a csoport tevékenységét, illetve a jövőbeli együttműködési lehetőségeket.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2