Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Központi tájékoztatás és egészségügyi szűrés az álláskeresőknek
2020.06.22. 10:37 , Márton Boglárka hdgy.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói – együttműködve a Foglalkoztatási Főosztály munkatársaival – ezúttal a budapesti álláskeresők körében népszerűsítették a Magyar Honvédség szolgálatvállalási lehetőségeit. A tájékoztatót követően a speciális önkéntes tartalékos szolgálathoz szükséges vizsgálatokat helyben el is végezték.

Az előadást Erdődi Mihály őrnagy, az Alkotás utcai toborzóiroda vezetője tartotta a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban összegyűlt érdeklődőknek. Ennek kiemelt témája a speciális önkéntes tartalékos szolgálati forma volt, amely a munkahelyteremtési programhoz kapcsolódva, kifejezetten a járványügyi helyzet hatására jött létre.

Erdődi őrnagy elmondta, hogy az első alapkiképzések akár az ország 25 különböző helyszínén, július 1-jén kezdődnek. A jelentkezők a lakóhelyükhöz legközelebbi képzési helyre kerülnek, ahonnan minden nap hazamehetnek a családjukhoz. Minden speciális tartalékos katona számára ingyenes ruházati ellátást, utazási költségtérítést, valamint napi egyszeri étkezést biztosítanak. A felvételhez betöltött 18. életév, erkölcsi bizonyítvány, magyar állampolgárság, valamint egészségügyi szűrés szükséges.

Az Alkotás utcai iroda kihelyezett toborzó ügyfélszolgálatot is működtetett a helyszínen, ahol az adminisztrációs folyamat mellett a speciális szolgálathoz szükséges orvosi és pszichológiai vizsgálatokon is részt vehettek a jelentkezők. Az azonnali ügyintézés hatására 37-en döntöttek úgy, hogy kipróbálják magukat speciális tartalékosként. A következő hónaptól számukra is 6 hetes alapkiképzés, 6 hetes lövészeti képzés, majd egy 3 hónapos egyéni szakkiképzés következik, ekkor mindenki egy általa választott területre specializálódhat az érdeklődési körének, vagy civil végzettségének megfelelően.

A Parancsokság toborzó katonái országszerte tartanak hasonló tájékoztatásokat az álláskeresők számára.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2