Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
„Egy hívásnyi jó szó”
2020.03.31. 15:32 , Márton Boglárka hdgy.

Tekintettel a jelenleg kialakult helyzetre, annak érdekében, hogy az idősebbeket is megóvjuk, személyesen nem találkozunk a szociális gondoskodási körünkbe tartozókkal. Velük a kapcsolatot telefonon tartjuk és igyekszünk a segítségükre lenni.

A Magyar Honvédség számára a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos a szépkorúak segítése. A gondoskodási körünkbe tartozók többsége 65 év feletti nyugállományú katona, honvédségi nyugdíjas és katonaözvegy, akik a legveszélyeztetettebb korosztályba tartoznak. A személyes kapcsolattartást az egészségük megóvása érdekében felfüggesztettük, így szünetelnek a látogatások, a születésnapi köszöntések és a kihelyezett érdekvédelmi ügyfélszolgálatok is.

A kapcsolattartásra azonban ebben az időszakban talán még nagyobb szükség van, így az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei végrehajtó alegységei segítő telefonálásokat kezdeményeznek, naponta 20 és 50 közötti számban. Fő célunk, hogy a gondoskodási körbe tartozók érezzék, most sem engedjük el a kezüket. Elsősorban a legidősebbeket és az egyedül élőket keressük, illetve azokat, akik nem tagjai nyugdíjas kluboknak. Kapcsolatban vagyunk a települési önkormányzatokkal is, hogy szükség esetén segíthessük az egyedül élőkről való gondoskodást.

 

A Magyar Honvédség szépkorúak számára nyújtott szolgáltatásait természetesen továbbra is biztosítjuk, valamint elektronikus és postai úton várjuk ügyintézéssel kapcsolatos leveleiket is.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2