Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Hódmezővásárhelyen zárta az évet az MH KIKNYP
2019.12.17. 11:03 , Márton Boglárka hdgy.

Idén is megtartotta évzáró értekezletét az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság vezetősége. A kétnapos tanácskozásnak ezúttal az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyája adott otthont, ahol az elért eredményeket, valamint az év végi és jövő év eleji teendőket is megvitatták a katonák.

Szűcs Imre ezredes, parancsok minden hónapban összevont parancsnoki értekezletet tart a Parancsnokság osztályvezetői, valamint a megyei toborzó és érdekvédelmi központok és irodák vezetői részvételével. Az év végi, kétnapos szakmai találkozók bővebb tapasztalatcserét tesznek lehetővé és erősítik a személyes kapcsolatokat is. Idén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi állománya látta vendégül az ország különböző pontjairól érkező katonákat, akiknek Dienes Ádám alezredes, törzsfőnök-helyettes bemutatta a hódmezővásárhelyi laktanyát és előadást tartott az alakulat tevékenységéről. Az általuk használt harcászati eszközök mellett a vendégeknek lehetőségük volt megtekinteni a laktanya felújított objektumait, megújult körleteit is.

Aznap egy másik előadásban a honvédelmi nevelés, a fiatalok pályára irányítása és a Honvéd Kadét Program aktuális feladatairól volt szó, az ezzel kapcsolatos kérdésekre Almási László alezredes, a HM Honvédelmi Nevelési és Ifjúság-stratégiai Osztály vezetője válaszolt. A toborzóknak jelentős szerepük van a gyermekek hazafias szemléletének formálásában, illetve katonai orientációjuk megalapozásában, ezért a Parancsnokság nagy figyelmet fordít arra, hogy az állomány felkészült és naprakész legyen az ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtása közben is.

 

A másnapi programok közt parancsnoki feladatszabás, illetve a vezetők jelentései, beszámolói szerepeltek. Szűcs ezredes megköszönte a kollégáknak az évben nyújtott kiemelkedő teljesítményt és „feladatul szabta”, hogy az ünnepek alatt mindenki pihenjen és töltődjön fel.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2