Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Amerikába készülnek a tartalékosok
2019.11.13. 10:45 , Kapás Viktor hdgy.
Önkéntes tartalékosok készültek fel, hogy részt vegyenek az Ohioi Nemzeti Gárda minősítő gyakorlatán, amire az Ohio-i Nemzeti Gárda parancsnoka hívta meg a Magyar Honvédség tartalékos katonáit. A több fázisból álló felkészítésre az MH 2. vitéz Vattay Antal és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Tartalékos Ezred több mint 150 katonája jelentkezett.

November hónapban kezdte meg a felkészítés első ütemét az a tartalékos század, amely a 2020-as évben az Ohioi Nemzeti Gárda 37. Lövészdandár Harccsoport 1-148-as lövészzászlóaljával közösen fog harcászati felkészítést és gyakorlatot végrehajtani az amerikai Michigan állam Camp Grayling-i kiképző bázisán. A hazai felkészítés első fázisának az MH Altiszti Akadémia csobánkai kiképzőbázisa adott otthont, november 4-8 között.

 

Miután magukhoz vették a felszereléseiket kitelepültek a csobánkai kiképzőbázisra, ahol tábori körülmények között tértek a nap végén nyugovóra. A felkészítés első felében megtanulták a CZ BREN 2 gépkarabély fegyverzettechnikai adatait, részleges szét- és összeszerelését, valamint az adaptálható irányzékok használatát. A fegyverismereti foglalkozásokat követően, begyakorlásra kerültek az alapvető tüzelési fogások, majd tereptan és harcászati foglalkozások következtek nappal és éjszaka. Elsajátították a tűzpár, tűzcsoport, valamint a raj kötelékben történő alapvető mozgásmódokat terepen, megfűszerezve harcászati feladatokkal. A hét zárásaként, a fegyverek belövését követően alap– és szakalap lőgyakorlatokat hajtottak végre az izbégi lőtéren nappal és éjszaka.

 

Dlabig Péter alezredes, az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság kiemelt főtisztje elmondta, hogy „A résztvevő tartalékosok közül mindenki magas szinten motivált, a feladatokat legjobb tudásuk szerint hajtják végre és már várják a felkészítés második fázisát”.

A tartalékosok felkészítése 2020. márciusától a táborfalvai kiképzőbázison folytatódik.

Képek: Koncsek Barna főhadnagy 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2