Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
„A szakmát tőletek tanultuk”
2015.11.19. 08:48 , Takács Vivien/honvedelem.hu
Egykori hadkiegészítő parancsnokok találkoztak Budapesten az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) Dózsa György úti objektumában november 18-án. A nyugállományú katonákat Vanyur Tibor ezredes a szervezet parancsnoka köszöntötte.


„Mi mindnyájatokat mesterünknek, szakmai elődeinknek, vezetőinknek tekintünk, akiktől ezt a szakmát tanultuk, örököltük” – hangsúlyozta az ezredes, majd tájékoztatójában beszámolt az elmúlt évek változásairól.

A parancsnok szólt a jelenről is, így kiemelte, hogy az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődött a katonai okmánykezelő iroda, amelyet az egykori parancsnokok délután meg is tekinthettek.

„Nem kerültek el minket sem azok a feladatok, amelyek az elmúlt időszakban a teljes magyar társadalmat és a Magyar Honvédséget is megmozgatták, azaz a migrációs válsággal és az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével kapcsolatos feladatokban is részt vettünk” – mondta az ezredes. Hozzátette, hogy a határ menti helyzet kezelésével összefüggésben most is közel négyszáz önkéntes tartalékos lát el laktanyai feladatokat. „Míg 2012-ben az önkéntes tartalékos rendszerben a katonai előképzettséggel nem rendelkezők aránya 2 százalék volt, mára ez az arány elérte a 18 százalékot” – ismertette a parancsnok. A 2013-as árvíz után ez volt a második legnagyobb olyan központilag elrendelt feladat, amelyben önkéntes tartalékosok vettek részt.

Végezetül Vanyur Tibor ezredes kitért a jövő évi feladatokra is. Elmondta, hogy 2016 tavaszán az MH HKNYP szervez egy országos toborzófutást, amelynek keretén belül a szervezet teljes személyi állománya körbefutja az országot.

A 2016 kilométeres futás célja egyrészt, hogy felhívja a civil társadalom figyelmét a Magyar Honvédség és a katonák teljesítményére, másrészt pedig toboroznak és népszerűsítik a Magyar Honvédséget. Ezenkívül 2016 olimpiai év lesz, így a futással szeretnének tisztelegni az olimpikonok előtt, valamint jótékonykodásra is sort fognak keríteni.

A tájékoztató után a Bélavári Miklós százados által szervezett és kifejezetten erre a rendezvényre összeállt rézfúvós kvintett katonadalokkal, indulókkal szórakoztatta a megjelent vendégeket.

A rendezvény zárásaként Sztojanov Nikolett százados bemutatta a Katonai Okmánykezelő Iroda tevékenységét.

Fotó: Rácz Tünde és Ifju Tímea főhadnagy felvételei

kapcsolódó tartalmak
„A szakmát tőletek tanultuk”
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2