Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Együtt kínálunk B tervet
2020.03.25. 08:12 , Márton Boglárka hdgy.

Budapesti toborzóink a Friends Club Hungary Kft. irodájában jártak, ahol személyesen egyeztettek a cég vezetőivel. A Friends Club csapata karitatív módon megpróbálja összekötni a járványügyi helyzet miatt állás nélkül maradt embereket a munkaadókkal.

„Példátlan az a segítő szándék, amit a Friends Club tapasztalt az elmúlt napokban a munkáltatók részéről” – mesélte nekünk Sallai György, a kezdeményezés egyik elindítója. A csapat eddig rendezvényszervezéssel foglalkozott, jelenleg viszont az ő tevékenységük is szünetel. Hangsúlyozzák, hogy nem állásközvetítők, csupán segíteni szeretnének – erre a célra létrehozták internetes oldalukat, amely „B tervet” kínál a válságba jutott embereknek, konkrét álláshirdetéseket mutatva számukra. Sok munkaadóval vették fel a kapcsolatot az elmúlt néhány napban, köztük a Magyar Honvédséggel is.

Erdődi Mihály őrnagy, az Alkotás utcai toborzóiroda vezetője és a Friends Club Hungary képviselői személyesen is átbeszélték, hogyan lehet csatlakozni a honvédséghez, milyen szolgálatvállalási formák léteznek, milyen fizetésre, juttatásokra számíthatnak a jelentkezők. Bár sokan a katona szó hallatán egyből a terepen lévő, aktív harcoló katonára gondolnak, természetesen vannak támogató beosztások is (pl. ápoló, logisztikus, pénzügyes), amelyek ugyanolyan fontos szereppel bírnak. A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatója, amely biztos megélhetést és anyagi hátteret, valamint követhető pályaképet kínál az elhivatottaknak. A tisztességes megélhetést biztosító fizetés mellett ez ingyenes egészségügyi ellátást, lakhatási, élelmezési, ruházati támogatásokat, illetve üdülési lehetőségeket jelent. Legénységi katonának már általános iskolai végzettséggel is lehet jelentkezni, de érettségivel altiszti, felsőfokú végzettséggel pedig tiszti helyet kaphatnak az érintettek.

Aki érdeklődik a katonai hivatás iránt és ennek feltételeit is vállalja, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében lehetőség szerint a személyes találkozást kerülve, telefonon és e-mailben egyeztessen velünk elérhetőségeinken, melyek a Szervezetek, Toborzóirodák menüpont alatt találhatóak.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2