Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Rekordszámú jelentkező a veszprémi haditorna versenyen
2019.10.16. 08:07 , Maksa Tibor t. hdgy.

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi katonái által szervezett megyei döntőn rekordszámú jelentkező vállalkozott a nem mindennapi megmérettetésre. A 19 csapatot felvonultató küzdelem bőségesen tartogatott izgalmakat és váratlan, meglepő fordulatokat.

Az Országos Haditorna Verseny Veszprém megyei fordulójának idén is a Schönherz Pálya adott otthont. A bátor versenyzőknek kilenc számban kellett megmérkőzniük: honvédelmi totó, céllövészet, akadálypálya, kézigránát célba dobás, katonai tereptan, fegyveres váltófutás, elsősegélynyújtás, Mátrix–futás és csatakereszt–hajítás is szerepelt a rájuk váró kihívások közt.

 

A mindig jól teljesítő Pápai Petőfi Sándor Gimnázium ezúttal a harmadik helyet szerezte meg, a második helyen a várpalotai Faller Jenő Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzett. Az aranyérmet végül az ajkai Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai nyerték el, így ők képviselhetik Veszprém megyét a tavaszi országos döntőben. A programot a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola által fejlesztett virtuális technikák színesítették, melyeket az érdeklődők a helyszínen ki is próbálhattak.

 

A dobogós helyezést elért, illetve a különdíjban részesült csapatoknak Soós Gyula őrnagy, veszprémi központparancsnok adta át az elismeréseket.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2