Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Karcagon üléseztek az északi régió bajtársi egyesületei
2019.09.26. 08:52 , Márton Boglárka hadnagy

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) észak – magyarországi csoportjai Karcagon tartották meg idei ülésüket. Az évente megrendezett régiónap célja, hogy bővítsék az egyesület tagjainak honvédelemmel kapcsolatos ismereteit.

A tanácskozáson a régió 11 egyesülete mellett Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke és Kőszegi Ferenc nyá. alezredes, régióvezető is képviseltette magát.Az átalakuló magyar haderőről és a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program új technikai eszközeiről Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese tájékoztatta a jelenlévőket. 

 

Ezt követően Durgó Tamás őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzó és érdekvédelmi osztályvezetője előadást tartott a szervezet felépítéséről, az Önkéntes Tartalékos Rendszerről, valamint az érdekvédelemmel kapcsolatos feladatokról.

A rendezvény folytatásaként a résztvevők megismerkedtek a város helytörténetével és a híres karcagi birkapörkölttel. Az esemény házigazdája a Nagykun Bajtársi Egyesület volt.

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2