Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Ünnepi koszorúzáson vettek részt katonáink
2019.09.25. 13:40 , Márton Boglárka hadnagy

A török alóli ideiglenes felszabadulásra és a várvédő Wathay Ferenc születésére emlékeztek Székesfehérváron szeptember 19-én. Az ünnepi koszorúzást a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület szervezte, mely idén fennállásának 30. évét ünnepli.


A jelenleg 32 főt számláló szakmai és kulturális szervezet tagjai a honvédelmi és katonai hagyományok ápolását tekintik fő feladatuknak. Részt vesznek többek közt a hadtörténeti jelentőségű emlékhelyek feltárásában, a fiatalok honvédelmi nevelésében és a katonai pálya népszerűsítésében is. Ápolják névadójuk emlékét, hangsúlyozzák katonai tevékenységét, irodalmi munkásságát.

 

Az emlékezés koszorúit az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonái helyezték el a Prohászka Ligetben álló Wathay Ferenc szobornál. Ezt követően a résztvevők a Városháza Dísztermébe mentek, ahol az egyesület ünnepi közgyűlést tartott.

Fotók: Fehér Gábor, Fejér Megyei Hírlap

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2