Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Megnyitottuk toborzó irodánkat a Miskolci Egyetemen
2019.09.18. 07:59 , Márton Boglárka hdgy.

Megnyitotta az ország harmadik egyetemi toborzó irodáját az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsokság szeptember 16- án Miskolcon.

Elsők közt nyílt speciálisan a felsőoktatásban tanuló korosztályt megszólító iroda a borsodi megyeszékhelyen. Mostantól az egyetemen is „seregnyi” lehetőséget kínálunk a fiataloknak, hogy megtalálhassák számításukat a Magyar Honvédség rendszerében, miközben civil terveikről sem kell lemondaniuk.

„Eddig az egyetemisták csak a helyi toborzó irodán keresztül tudtak minket elérni, a jövőben a mindennapjaik részévé válunk. Igyekszünk felkelteni az érdeklődésüket, részt veszünk majd az egyetem rendezvényein is” – hangsúlyozta Nagy Géza őrnagy, miskolci irodavezető. „A tartalékos és a szerződéses szolgálati jogviszonyhoz is kapcsolódnak különböző ösztöndíjprogramok és juttatások, melyek segítik a fiatalokat” – tette hozzá. A miskolci hallgatók rendkívül érdeklődőek, az intézményben meghirdetett „honvédelmi alapismeretek” nevű tárgyra például mintegy 300-an jelentkeztek.

Az eseményen Vitár Zsolt alezredes, parancsnokhelyettes kiemelte: az új iroda minden szükséges segítséget megkap majd a sikeres működéshez, melyről prof. dr. Torma András rektor is biztosította miskolci toborzóinkat. Csikány Tamás ezredes, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális főosztályvezetője úgy fogalmazott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően olyan új eszközöket vásárol a Honvédség, melyeket csak modern technikákat ismerő, tanult emberek tudnak irányítani.

A toborzó iroda hivatalos megnyitását a nemzetiszín szalag átvágása jelképezte. Ezt követően az egyetemi hallgatók a „Biztonság, honvédelem, haderő” című előadáson vehettek részt. A roadshow keretében megismerkedhettek Magyarország védelempolitikai környezetével, valamint Peterson Márk hadnagy, az MH Anyagellátó Raktárbázis Logisztikai Század szakaszparancsnokának személyes katonai motivációival, a katonaélet szépségeivel és kihívásaival.

 

Fotó: A szerző és Faragó Fanny 

kapcsolódó tartalmak
Képek
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2