Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Ismét toboroztak a Savaria Történelmi Karneválon
2019.08.27. 15:23 , Márton Boglárka hdgy.
Jubilált a népszerű Savaria Történelmi Karnevál, a rendezvényt immár 20. alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén, Szombathelyen. Az érdeklődők az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) munkatársaival is találkozhattak, akik idén sok újdonsággal készültek.

A toborzósátraknál a látogatók betekintést nyerhettek a Magyar Honvédség életébe, valamint megismerhették a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig elért eredményeit. Pódiumbeszélgetés keretében bemutatkoztak az MH Pápa Bázisrepülőtér és az MH 86. Szolnok Helikopterbázis szakemberei, akiktől a repülésről, a repülésirányításról és a hajózó képzésről hallhattak az érdeklődők.

 

A rendezvényre a szombathelyi toborzók meghívására a Magyar Honvédség több katonai szervezete is kitelepült. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bemutatta MISTRAL légvédelmi rakétakomplexumát és egészségügyi gépjárművét, az MH Anyagellátó Raktárbázis munkatársai pedig a 2015M mintájú gyakorló ruházatról és a CZ Bren fegyverekről adtak tájékoztatást. A hagyományokhoz híven az MH Pápa Bázisrepülőtér és az MH 54. Veszprém Radarezred is képviseltette magát a karneválon.

Az résztvevők figyelmét elsősorban az új önkéntes területvédelmi tartalékos beosztások keltették fel, de többen érdeklődtek a hivatásos és szerződéses szolgálatvállalás feltételeiről is.

 

Fotók: Bognár Benjámin őrvezető

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2