Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Alapkiképzés kezdődött Tatán
2019.05.07. 10:16 , Márton Boglárka t. hdgy

Esős hétfői napon vonultak be alapkiképzésre a leendő katonák Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába május 6- án. 

Ötvenöt leendő tiszt, altiszt és legénységi katona költözött a helyőrségbe, hogy a következő hat hétben megszerezze a legfontosabb katonai ismereteket. A dandár kiképzői többek közt fejlesztik az állóképességüket, megismertetik velük az alaki fogásokat, valamint megtanítják őket lőni és kézigránátot dobni. A gyakorlati tapasztalatokon túl nagy hangsúlyt kapnak az elméleti ismeretek: alapvető jogi, hadijogi, honvédelmi, logisztikai és nemzetbiztonsági tudást is szereznek az újoncok.

A barátságtalan idő sem szegte a bevonulók kedvét, a szükséges adategyeztetés és a leendő anyaalakulatokkal való találkozás után lelkesen vették át az egyenruhát és a felszerelést, melyet a felkészítés során használnak.

 

Czéhmester Tünde kérdésünkre elárulta: sikeres alapkiképzést követően altisztként, szállító – és futár repülőgépen tölthet be kiszolgáló beosztást. Több mint 15 évig dolgozott légiutas – kísérőként, a repülés a szenvedélye. Azt reméli, hivatását a Magyar Honvédségnél folytathatja, mellyel egy régi álma válhat valóra.

Fotó: Mecséry Hanna t. őrm. 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2