Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Megalakult az Első Katonai Lions Club
2019.04.16. 09:35 , Márton Boglárka t. hdgy
Különleges együttműködés született a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság között. Megalakult az Első Katonai Lions Club, mely kecskeméti fiókklubként kezdi meg a működést, budapesti székhellyel.

 A nemzetközi civil szervezet sokrétű karitatív tevékenységet folytat. Korábban a vak és látássérült emberek támogatásán dolgozott, mára azonban szerepet vállal többek közt a diabétesz elleni küzdelemben, segíti a tehetséges, de hátrányos helyzetű fiatalokat és sokat tesz a környezetvédelemért is. A Lionok jelszava: We Serve, azaz: Szolgálunk. 

 

A Lions több mint 200 országban van jelen, Magyarországon mintegy 50 klubja van. Az első honvédségi klub a kecskeméti Szent László Lions Club szárnyai alatt végzi majd segítő tevékenységét. Vitár Zsolt alezredes, a klub elnöke kinevezését követően elmondta: talán sokan nem tudják, de a szervezet eredetileg katonák megsegítésére alakult, a közös munka során ezt a hagyományt szeretnék folytatni. Az újonnan alakult klub többek között a hősi halált halt katonák családjainak szeretne segíteni.

Az eseményen Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta: nagyon örültek a kezdeményezésnek, hiszen a Magyar Honvédség elvei és céljai megegyeznek a világszervezetével. Dr. Chrabák László, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: büszke arra, hogy az országot járva elmondhatja: a Lions közösség mindenütt érték – és mértékadó.

A Lions Etikai Kódexének ismertetése után a frissen megalakult szervezet tagjainak eskütétele következett, amikor a katonák megfogadták, hogy a legjobb tudásuk szerint végzik a Lions küldetését, és minden segítséget megadnak a nehéz sorsú embereknek. A neves gazdasági napilap, a brit Financial Times korábban a világ legjobb civil szervezetének nevezte a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét.

 Fotó: Mecséry Hanna t. őrm.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2