Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Évértékelés Kaposváron
2018.12.19. 12:11 , 4.TÉK
December 18-án tartotta az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kaposvári központja a 2018. évi tevékenységének és eredményeinek sajtónyilvános értékelését.
„Az eseményre meghívott vendégek többek között azon partnereink, együttműködőink, akik nélkül feladatainkat nem láthattuk volna el olyan színvonalon, amely a hozzánk forduló ügyfelek, katonai szolgálatra jelentkezők és az elöljárók elismerését is kivívta”- hangzott el az esemény megnyitóján Horváth Jenő őrnagy, a központ parancsnoka részéről.

 Horváth őrnagy előadásában szakterületenként ismertette a központ éves tevékenységét: a 2018-as év toborzási eredményei azt mutatják, hogy a nagy katonamúlttal rendelkező Somogyban a katonai pálya még mindig népszerű hivatás, így 114 fő vállalt szerződéses katonai szolgálatot idén.

 Somogy megyében különleges érdeklődés mutatkozik a tartalékos katonai szolgálat, kiemelten pedig az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) szolgálat iránt. Idén május végén, Barcson a 200. somogyi ÖTT és az ország 7000. tartalékosa is aláírta szerződését, ez a szám pedig folyamatosan nőtt azóta. Az ÖTT szerződést kötöttek tekintetében 2018-ban Somogy az első helyezést érte el a megyék között, mondta el a központ parancsnoka.

 A szociális gondoskodás tekintetében fontosnak tartotta elmondani, hogy az 1701 fő Magyar Honvédség gondoskodási körébe tartozó somogyi közül eddig 41 fő nehéz helyzetbe került személyt, több mint 2.270 ezer forinttal, 5 fő különösen nehéz helyzetbe került személyt pedig 530 ezer forinttal segítette a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség.
 A hadisírgondozás tekintetében 72 településen, 78 temetőben, 144 hősi sírt mért és kutatott fel a központ 2018-ban.

 Ezt követően elismerések átadására is sor kerül az eseményen. Magyarország honvédelmi minisztere Biró Norbertet, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatával ismerte el, amelyet Gavlik Péter ezredes, helyőrségparancsnok és Horváth Jenő őrnagy , a parancsnok adott át. A 170 éves Magyar Honvédség megyei tematikus hetének programjaihoz nyújtott segítségéért ismerték el Puskás Béla nyugállományú ezredest, a Somogy Temetkezési Szolgáltató Kft. vezetőjét és Parrag-Mandl Annamáriát , a Rádió-Most felelős szerkesztőjét.
 A tematikus hét megvalósításáért végzett kiemelkedő munkát a parancsnok a központ munkatársai közül Koncsek Barna zászlósnak és Kováts Nikoletta közalkalmazottnak köszönte meg.

Az esemény a támogatók jóvoltából állófogadással zárult. A záró eseményen Huszti Gábor megyei közgyűlési alelnök köszönte meg a kaposvári központ egész évben végzett kiemelkedő munkáját.

Fotó: Koncsek Barna zls., Kováts Nikoletta ka.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2