Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A főváros és Pest megye is megmérettetett
2018.10.19. 11:35 , Heszler Ramóna Petra
Az Országos Haditorna Verseny megyei selejtezői lassan a végéhez közelednek: október 17-én a budapesti, október 18-án pedig a Pest megyei rangadóra került sor Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.
A két nap során több száz diák mérte össze tudását a haditorna versenyen, amelyet a Honvédelmi Minisztérium hozott létre a Magyar Honvédség és a társadalom közti kapcsolat megteremtésére és ápolására azzal a nem titkolt céllal, hogy megismertesse a fiatalokat a katonai hivatással is . Ahogy a Pest megyei döntő megnyitóján Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka is elmondta, talán reméli, hogy a fiatalok kedvet kapvanak e versenyektől, és hamarosan a katonai pályán kezdik meg karrierjüket, akár szerződéses, akár önkéntes tartalékos honvédként.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) budapesti központjának állománya az MH Altiszti Akadémia (MH AA) katonáival és Vura Zsolttal, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület elnökével közösen szervezték és bonyolították le mind a két nap versenyeit.

A diákok olyan „katonás” versenyszámokban bizonyíthattak, mint a gránát célba dobás, légpuska lövészet, vagy éppen tereptan, de az egyik leginkább megerőltető feladat, a 4x400 méteres fegyveres váltófutás is próbára tette a versenyzőket.

A diákok nem akármilyen nyereményekkel gazdagodtak a megerőltető nap végén: a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, a Pest Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága, valamint a Szentendrei Járási Hivatal is értékes ajándékokat ajánlott fel.

A budapesti döntő nyertese a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium A csapata lett, a Pest megyei döntőt pedig a Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata nyerte.

Fotó: Cseh Márton, Heszler Ramóna Petra
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2