Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Pályaorientációs napokon népszerűsítették a honvédséget
2018.10.16. 07:52 , Singer Éva hadnagy
Elkezdődtek az általános iskolákban a pályaválasztást segítő tematikus programok. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) veszprémi központjának állománya a hétvégén három iskolában mutatta be a diákoknak a katonák életét.
Pénteken Káptalanfán, szombaton Balatonalmádi-Vörösberényben és Városlődön találkozhattak a tanulók a veszprémi toborzókkal az iskolák által szervezetett Pályaorientációs Napokon. A diákok végigmehettek a kúszófolyosón, dobhattak gumigránátot, felpróbálhatták a repeszálló mellényt és a sisakot, valamint kézbe vehettek hatástalanított fegyvereket, a bátrabbak pedig a szét- és összeszerelésével is megpróbálkozhattak. Városlődön az iskola a szülőket is bevonta a programba, hogy meséljenek foglalkozásukról, illetve hivatásukról, így Nagy Zsolt főtörzsőrmester, az MH 54. Veszprém Radarezred kommendáns szakaszaltisztje avatta be a diákokat a katonák mindennapjaiba, de szó esett a határvédelemről, és a misszós szolgálatról is. A rendezvényeken a pedagógusok közül is érdeklődtek az önkéntes területvédelmi tartalékosi szolgálat iránt, volt olyan, akinek a gyermeke készül katonai pályára, és erről kért információt. A tanárok tájékoztatása szerint az elmúlt két évben egyre több diák tanul tovább rendvédelmi szakközépiskolában, és sokan érdeklődnek a katonai pálya iránt, ezért tartják fontosnak, hogy a honvédség is megjelenjen az ilyen iskolai alkalmakon.

Fotó: szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2