Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Elődök tisztelete
2018.10.16. 07:48 , Mészáros Károly őrnagy
Kaposváron hagyományosan minden évben ősszel tartják az egykori somogyi „hadkiegesek” nyugdíjas-találkozóját. Nem volt ez másként az idén sem, hiszen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kaposvári objektumában gyűltek össze az egykori „kiegesek” október 11-én.
A rendezvényen Horváth Jenő őrnagy, a kaposvári központ parancsnoka számolt be az előző évi találkozó óta teljesített feladatokról, a somogyi katonai igazgatás, toborzás, szociális és kegyeleti, valamint a hadisírgondozás terén végzett munkáról. Kiemelte a „170 éves Magyar Honvédség” megyei tematikus hetének programjait, melyet a központ kezdeményezésére és koordinációjában valósítottak meg az együttműködő katonai és civil szervezetek, a helyi kormányhivatal és a megyei önkormányzat. Ezen évforduló kapcsán köszöntötte a megjelenteket Biró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke is, aki megköszönte a „hadkieges” elődök tevékenységét, mely nélkül nem lehetne a ma eredményeiről sem beszámolni.

Az esemény születésnaposok köszöntésével folytatódott, majd a kaposvári Harmónia Énekegyüttes szépkorú tagjai szórakoztatták a közönséget katonadalokkal.

A találkozó alkalmával a jogelőd szervezetek egykori parancsnokai és a központ vezetője megkoszorúzta a Somogy megyei hadkiegészítők kopjafáját, majd a rendezvény díszebéddel és beszélgetéssel zárult.

Fotó: Koncsek Barna zls.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2