Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Nyugdíjastalálkozó és kiállításmegnyitó Debrecenben
2018.09.21. 12:02 , Smidróczki Róbert főhadnagy
Közel félszáz nyugállományú bajtárs vett részt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) debreceni központja által szervezett nyugdíjas találkozón 2018. szeptember 19-én.
Hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy évente egyszer kötetlen találkozóra gyűlnek össze a hadkiegészítő parancsnokság nyugdíjasai, illetve a megyében élő, jogutód nélkül megszűnt katonai szervezetek nyugállományú katonái. Idén sem volt ez másként, a Nagysándor József Laktanya Színháztermében megjelenteket Nagy Zoltán alezredes, a központ parancsnoka köszöntötte. Az alezredes szerint fontos ez a nap, hiszen ilyenkor a régi kollégák, barátok, ismerősök újból találkozhatnak, kellemes hangulatban tudnak eltölteni együtt egy teljes napot.

A beszédet követően a kikapcsolódásé volt a főszerep. Az egybegyűltek elsőként Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor „Vidán Nosztalgia Operettek” című műsorát hallgathatták meg. A fülbemászó dallamok után Oláh László nyugállományú alezredes, a Bocskai István Bajtársi Egyesület aktivistája mutatta be az általa összeállított, Barbácsi és vitézvári báró Simonyi József óbester életéről és munkásságáról szóló tárlatot. Az ünnepi ebédet követően pedig a nosztalgiázásé, a régmúlt időket felidéző beszélgetéseké volt a főszerep.

A kiállítás anyagát az érdeklődők szeptember 24-28. között a toborzó irodában tekinthetik meg nyitvatartási időben (Debrecen, Péterfia u. 58/a, hétfő-csütörtök: 08:00-15:30, péntek: 08:00-12:00) .

Fotó: Várkonyi Zsolt zászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2