Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Hajdúsági háromszáz
2018.07.06. 10:42 , Smidróczki Róbert főhadnagy
Július első hetében újabb 34 fő csatlakozott Hajdú-Bihar megyéből a Magyar Honvédség kötelékébe szerződéses, illetve tartalékos katonaként. Velük együtt immár 300 fő vállalt katonai szolgálatot a Hajdúságból az idei évben.

A tapasztalatok és az elmúlt fél év eredményei is azt mutatják, hogy a katonai pálya iránti népszerűség továbbra is töretlen a Hajdúságban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy július első hetében 34-en csatlakoztak a sereghez a megyéből. A július 2-án indult központi alapkiképzésen a szerződéses „újoncok” közül 17-en képviselték Hajdú-Bihar megyét, további négy fő - katonai múlttal rendelkező jelentkező - pedig közvetlenül az alakulathoz vonult be ezen a napon. A szerződéses katonai pályára lépők mellett egyre többen csatlakoznak a tartalékos szolgálat valamelyik formájához, és meglévő munkájuk vagy tanulmányaik mellett segítik a honvédelem ügyét. Ennek köszönhetően július 4-én újabb 13 fő írta alá – ünnepélyes keretek között – tartalékos szerződését. „Az év első napjától a jóváhagyott tervnek megfelelően intenzív toborzó munkát végzett az állomány a megye teljes területén” – tudtuk meg Nagy Zoltán alezredestől, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni katonai igazgatási központjának parancsnokától. „A középiskolákban tanuló diákok tájékoztatása mellett folyamatos a jelenlétünk a Debreceni Egyetemen, jelen vagyunk az intézmény különböző rendezvényein, illetve a kialakult jó kapcsolat révén NEPTUN üzenet formájában is rendszeresen informáljuk a hallgatókat a Magyar Honvédség által kínált lehetőségekről. Ugyanilyen szoros az együttműködésünk a foglalkoztatási szervekkel is, melynek köszönhetően az általuk indított projektekben részt vevő álláskeresőket is lehetőségünk volt megszólítani. A jó idő beköszöntével pedig igyekszünk minden olyan szabadtéri rendezvényen részt venni, amely jellegéből és látogatottságából adódóan jó lehetőséget biztosít a katonai szolgálatformák hiteles bemutatására. Ezek közül is kiemelkedik például az évente két alkalommal megrendezett Debreceni Nagyvásár, de idén lehetőségünk van toborzó ponttal megjelenni a térség egyik legnagyobb presztízsű eseményén a Hortobágyi Hídi Vásárban is.

Természetesen a média szerepe megkerülhetetlen a toborzás során, a helyi médiumok - a nagyobb városi televízióktól kezdve egészen a legkisebb települések újságjaival bezárólag - nagyban támogatják a munkánkat, rendszeres megjelenést biztosítanak. Talán mindezeknek is köszönhető, hogy ebben az évben eddig 134 fő szerződésesként, 166 fő pedig tartalékosként, azaz összesen 300-an vállaltak katonai szolgálatot a megyében. Természetesen a célunk nem lehet más, minthogy az év második felében is legalább ilyen, vagy még jobb eredményt érjünk el.”

Fotó: Váraljai Árpád törzszászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2