Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A honvéd szakképzésért
2018.06.28. 07:26 , Csete László törzszászlós
2018 szeptemberétől már Komáromban is elérhető a honvéd kadét ágazati szakképzés - együttműködési megállapodás született a Magyar Honvédség és a komáromi középiskola között.

A honvéd kadét ágazati szakképzés a 2017-2018-as tanévben indult Budapesten és Szekszárdon. A honvédelmi ismereteket oktató intézmények ennek a képzésnek a keretében biztosítják a Magyar Honvédség számára a megfelelő előképzettséggel rendelkező, elkötelezett utánpótlást. Az érettségi után, vagy második szakmaként megszerezhető honvédelmi szakképesítések ugyanis tovább erősíthetik a Magyar Honvédség speciális képességeit.

A 2018-2019-es tanévtől újabb két oktatási intézmény csatlakozik a honvéd kadét szakképzéshez: az egyik a komáromi Kempelen Farkas Képesség- és Tehetségfejlesztő Alapítványi Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A képzés beindításának az alapköve a mai napon a képző intézmény intézményvezetője, fenntartója, valamint az MH 25. Klapka György Lövészdandár és a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka közt kötött együttműködési megállapodás. A képzésben résztvevő fiatalok az érettségi vizsgát követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre vagy az MH Altiszti Akadémiára jelentkezéskor többletpontokat kapnak, továbbá a középiskolai tanulmányok miatt a képzési idő is lerövidülhet az MH Altiszti Akadémián – ugyanakkor felsőfokú tanulmányok nélkül is lehet a korábbi szakképzéshez kapcsolódó további végzettséget megszerezni.

 

Fotó: Petrovics Renáta

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2