Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Aláírta szerződését a háromszázadik hajdú-bihari tartalékos
2018.06.19. 11:25 , Smidróczki Róbert főhadnagy
Aláírta szerződését Hajdú-Bihar megye 300. önkéntes területvédelmi tartalékos katonája. Radócz Péter Krisztiánnak, a Debreceni Egyetem vegyészmérnök hallgatójának, a június 13-kai ünnepélyes szerződéskötése alkalmából Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka emlékplakettet adományozott.
Az elmúlt bő egy évben már kétszáznyolcvanhatan vállaltak önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot a Hajdúságban. Hozzájuk csatlakozott újabb húsz fő, akik ünnepélyes keretek között írták alá a szerződésüket a debreceni Nagysándor József laktanyában. A 2017-ben létrehozott területvédelmi tartalékos szolgálat a kezdetektől fogva népszerűnek bizonyul a megyében. Ez többek között annak is köszönhető, hogy területvédelmi tartalékosként azok is részt tudnak venni a honvédelmi feladatok végrehajtásában, akik nem szeretnék feladni civil foglalkozásukat vagy iskolai tanulmányaikat - a jelentkezők, nem életvitelszerűen, de kipróbálhatják magukat katonaként.
A rendezvényen megjelenteket Tóth Imre őrnagy köszöntötte. A debreceni katonai igazgatási központ toborzórészlegének vezetője beszédében kiemelte: büszkének kell lenni a megyében egyre nagyobb létszámban jelentkező, eltökélt és hazaszerető emberekre, akik úgy érzik, hogy szükség esetén szerepet akarnak vállalni a katonai és honvédelmi kihívások kezelésében, mert szeretik a hazájukat és tenni akarnak érte. Ezt követően a leendő tartalékosok aláírták a szerződéseiket. Hajdú-Bihar megye 300. területvédelmi tartalékosa, Radócz Péter Krisztián Hajdúsámson-Sámsonkertben él. Jelenleg felsőfokú tanulmányait végzi a Debreceni Egyetem vegyészmérnök szakán. Őt és társait Czill István alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság megyei előkészítő részlegének vezetője tájékoztatta az év hátralévő részében rájuk váró kiképzési feladatokról.
A rendezvényt követően Czill alezredestől megtudtuk, hogy az új jelentkezők szerződéskötése mellett folyamatosan zajlik a már rendszerben lévő területvédelmi tartalékos katonák felkészítése és kiképzése. A berettyóújfalui járási tartalékos század tagjai például a közelmúltban teljesítették a kiképzés harmadik és negyedik modulját, ami híradó és a műszaki ismeretek elsajátításából, valamint harcászati és közelharc- foglalkozásokból állt. Június első hétvégéjén a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület „Királyok Kora” elnevezésű rendezvényén képviseltették magukat az önkéntesek, illetve többen megmérettették magukat a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének országos lőbajnokságán. A versenyen női egyéni összetettben Reskó Andrea tartalékos tizedes aranyérmet szerzett, Tóth Mihály tartalékos hadnagy pedig pisztolylövészet egyéni számban a 2. helyen végzett.

Fotó: Galambos Sándor
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2