Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Állásbörze és Karriernap Debrecenben
2018.04.18. 10:14 , Smidróczki Róbert főhadnagy
Csakúgy, mint az elmúlt években, az idén is sok egyetemi hallgató, illetve álláskereső vett részt a Debreceni Egyetem által szervezett Állásbörze és Karriernapon 2018. április 18-án. A rendezvényen a debreceni toborzó katonák a Magyar Honvédségben vállalható szolgálati formákról tájékoztatták az érdeklődőket.
Mintegy 650 négyzetméteres területen közel 100 kiállító, 12 tanácsadó cég és 60 pályaorientációs szakember várta a kilátogatókat a Debreceni Egyetem Állásbörze és Karriernapján. A cégek nemcsak az aktuális munkahelyeket mutatták be, hanem szakmai gyakorlatokat, gyakornoki programokat, ösztöndíjrendszert kínáltak, illetve lehetőség volt próba-állásinterjúkra is magyar és angol nyelven egyaránt. Emellett fontos célja a szervezőknek, hogy a rendezvényen közvetlenül találkozhassanak egymással a munkaerőpiac mindkét oldalának szereplői. Ennek megfelelően a nap folyamán több ezren fordultak meg az egyetem főépületének aulájában, ahol helyet kapott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központjának standja is. A debreceni toborzó katonák a szerződéses szolgálat mellett az önkéntes tartalékos rendszert is bemutatták az egyetemistáknak. „Az egyetemmel már hosszú ideje kiváló az együttműködésünk, folyamatos támogatást kapunk tőlük a toborzás során” – mondta el Tóth Imre őrnagy, a debreceni központ toborzó részlegének vezetője. „Igyekszünk folyamatosan jelen lenni az egyetem életében, rendszeresen tájékoztatjuk a hallgatókat NEPTUN üzenetek révén, illetve a különböző egyetemi rendezvényeken történő megjelenésekkor. Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy a hallgatók körében népszerű a katonai szolgálat, egyrészt a diploma megszerzését követően sokan keresik fel a toborzó irodát a szerződéses szolgálat kapcsán, másrészt jelen pillanatban is számos műveleti, illetve mintegy félszáz területvédelmi tartalékos katona tanul az intézményben. Közülük többen megpályázták és el is nyerték a nemrég bevezetett honvédelmi ösztöndíjat, amely segítséget jelenthet számukra az egyetemi évek alatt felmerülő költségek fedezéséhez” – fogalmazott az őrnagy.

Fotó: Várkonyi Zsolt zászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2