Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Kilencven fős osztályfőnöki óra
2018.03.19. 07:58 , Szolnoki István hdgy.
Több mint kilencven diák hallgatta meg az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szolnoki és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái által tartott előadást a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Építészeti és Faipari Szakképző Iskolájában 2018. március 13-án.
A zsúfolásig megtelt előadóterem az említett iskola és a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnázium pedagógusai által végzett szervezőmunkának volt köszönhető, hiszen az „épfás” diákok mellett egy osztálynyian voltak jelen az utóbbi iskolából is. A hallgatóság zömében végzősökből állt, így már komoly tudásanyaggal rendelkeztek műszaki ismeretek terén. Ezért is számított kuriózumnak az esemény, hiszen a szakértő hallgatóság szakmába vágó előadást hallhatott a szentesi alakulat katonájától. Szó esett a PMP hídátkelőhelyek, kompátkelőhelyek telepítéséről, a ZENON ADROWPU víztisztító állomásról és számos más izgalmas technikai vívmányról, valamint konkrét példákat is ismertetett az előadó, például a kolontári vörösiszap-katasztrófa utáni következmények felszámolása és a 2001-es tiszai árvíz elleni védekezés. Összességében a diákok átfogó képet kaptak az ezred munkájáról és mindennapjairól.

A folytatásban a katonai szolgálati formákról, az ezekben rejlő lehetőségekről és a katonai életpályáról folytatódott az interaktívvá váló előadás, hiszen egyre több kérdés merült fel. A fiatalokat nem csak az illetmények jelenlegi állása foglalkoztatta, hanem az is, hogy lehet-e rendszeresen sportolni, hogy milyen a tízhetes kiképzés, milyen munkakörök vannak a seregben, tényleg lehet-e a lakóhelyén valaki katona. A pozitív válaszok minden valószínűség szerint elgondolkodtatták a pályaválasztás előtt álló diákságot, hiszen a rendszeres sport számos formája biztosított, munkakörök széles palettájáról lehet választani a lövész katonától a repülésirányítóig, területvédelmi tartalékosként pedig a Magyar Honvédség főleg a lakóhelyén és közvetlen környezetében számít az állampolgárra.

Fotó: Tureczki András szds.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2