Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
170 és 100
2018.03.14. 08:26 , Mészáros Károly őrnagy
Somogy megyében a nemzeti ünnep előtt sajtótájékoztató keretében ismertették a 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére meghirdetett fotó- és rajzpályázatot. Az esemény keretében került sor a 100. somogyi önkéntes területvédelmi tartalékos szerződéskötésére is.
A március 13-án az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (KIKNYP) kaposvári objektumában megrendezett eseményt Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója is megtisztelte. Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságot (MH HFKP) Nevelős László alezredes, kaposvári részlegvezető képviselte.

A tájékoztató keretében elhangzott, hogy az 1848-as eseményeket követően szerveződött meg a Magyar Honvédség: erről a jeles évfordulóról pedig ebben az évben országszerte megemlékeznek. Somogy megyében a katonai szervezetek kezdeményezésére több helyi programmal ünneplik a jubileumot. Május utolsó hetében a magyar honvédelem napjától (május 21.) a hősök emléknapjáig (május utolsó vasárnapja) kiállítások, laktanyai nyílt nap az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred szervezésében, koszorúzások és megemlékezések várják Kaposváron és megyeszerte az érdeklődőket. Az eseménysorozat a „170 éve Somogyért, a Hazáért” szlogent jelképezi.

A rendezvénysorozat együttműködői között katonai nyugdíjas szervezet és alapítvány is megtalálható. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által összeállított vándorkiállítás megvalósításában a Somogy Megyei Önkormányzat, míg a 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére a kizárólag Somogy megyei lakosok részére kiírt, a nemzeti ünnep előtt elinduló fotó és rajzpályázat megvalósításában a Somogy Megyei Kormányhivatal az MH KIKNYP partnere. (A pályázatról részletesen ide kattintva tájékozódhatnak.

A 170 éves Magyar Honvédség nem létezne önkéntes katonái nélkül, ezért ünnepi keretet adott a médiaeseménynek, hogy ekkor került sor a 100. somogyi önkéntes területvédelmi tartalékos szerződéskötésére is.

A szerződést Nevelős László alezredes és Domina Barnabás Jenő írta alá a kamerák kereszttüzében.

Domina Barnabás Jenő 1977-ben született, foglalkozását tekintve mozdonyvezető. Jelenleg Fonyódon él családjával, feleségével és három gyermekével. 2006 óta a Kanizsai Lovasklubon belül hagyományőrző huszár, 2010 óta pedig az I. Gyermek Huszár és Tüzér Bandérium vezetője – éves szinten több hagyományőrző gyermektábor megszervezése fűződik a nevéhez. 2014 óta aktív polgárőr két járási polgárőr szervezetben is.

A 100. somogyi ÖTT a fonyódi területvédelmi tartalékos járási század vezénylőzászlósi beosztását fogja betölteni.

Fotó: Koncsek Barna zls. Kováts Nikoletta ka.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2