Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Területvédelmi tartalékosok szerződéskötése Szombathelyen
2018.03.13. 13:54 , Ferge László őrnagy
Ahogy az ország minden megyéjében, Vas megyében is megkezdte a Magyar Honvédség az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzását: sokan érdeklődtek az új szolgálati forma iránt, amit az is bizonyít, hogy a közelmúltban szerződéskötésekre került sor.
Az első jelentkezők átestek a felvételi eljáráson és többségük már az egyenruháját is megkapta, így ők ünnepélyes keretek között írhatták alá szerződésüket a város és megye meghívott vezetői és a sajtó nyilvánossága előtt. A szerződéskötésen jelen volt Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka és Szűcs Imre ezredes, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka is.

Az ünnepség különlegességét az is adta, hogy itt írta alá tartalékos szerződését Harangozó Bertalan, Vas megye kormánymegbízottja is, aki szeretne minél többeket ösztönözni arra, hogy vállaljanak tartalékos katonai szolgálatot, melyet köszöntő beszédében is kiemelt.

A rendezvényen Takács Attila dandártábornok tájékoztató előadást tartott az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálattal kapcsolatos legfontosabb információkról, és ösztönözte Szombathely és Vas megye lakosságát, vállalják a szolgálatot.

Az ünnepélyes szerződéskötés után a tartalékosok esküt tettek, majd dr. Kondora Bálint, a Vas megyei Közgyűlés alelnöke a lakosság nevében köszöntötte a megye első tartalékosait. A rendezvény végén a meghívottak és a katonák átvonultak az MH KIKNYP szombathelyi irodájának épületébe, ahol megkezdődött a kiképzés. Ezzel párhuzamosan a toborzók előadásokat és bemutatókat tartottak a város középiskoláiból érkező diákok számára a katonai pályáról és a különböző szolgálatvállalási lehetőségekről.

Fotó: Dévényi György hadnagy
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2