Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
A 170 éves Magyar Honvédségre emlékeztek
2018.03.08. 08:02 , Mészáros Károly őrnagy
A hagyományoknak megfelelően a március 15-i nemzeti ünnepet megelőzően tartott megemlékezést a Magyar Veterán Repülő Szövetség Somogy Megyei Egyesülete Kaposváron.
Az eseménynek különleges aktualitást adott, hogy ebben az évben ünnepli a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulóját. Erre hívta fel a figyelmet Koppány Zoltán nyugállományú százados, a szervező egyesület vezetője is emlékező beszédében. A szónok beszédében elhangzott: a honvédség megalakulásakor a nemzet iránti elkötelezettségéről tett tanúbizonyságot, és ezt az értéket képviseli ma is. A rendezvény befejezéseként a megjelentek megkoszorúzták a hős somogyi katonák emlékoszlopát a kaposvári Keleti temetőben. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nevében Mészáros Károly őrnagy, a kaposvári központ érdekvédelmi részlegvezetője és Horváth Zsolt százados, Somogy megyei hadisírgondozó tiszt helyezte el az emlékezés virágait.

Fotó: Koncsek Barna zls.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2