Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
CISM futónap Veszprémben is
2018.02.20. 08:02 , Fajd Bence hadnagy
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) veszprémi munkatársai is részt vettek a 2018. február 16-án megrendezett CISM Day Run futónapon.
A Magyar Honvédség katonái immár harmadik alkalommal futottak a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) által 2006 óta megrendezett erőpróbán, ahol elsősorban a táv teljesítése, mintsem a versengés volt a legfontosabb. Az öt alapító nemzet 1948-ban hozta létre a Nemzetközi Katonai Sporttanácsot, de mára a résztvevő országok száma 130 fölé emelkedett.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi központjának katonái idén is részt vettek ezen a rendezvényen, hogy a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között. Az MH 54. Veszprém Radarezred meghívásának eleget téve 2018 métert futott le a résztvevő mintegy 173 egyenruhás, akik a honvédség, a rendőrség, a vám- és pénzügyőrség, a katasztrófa-elhárítás és a büntetés-végrehajtás helyi képviselőivel együtt teljesítették a távot. A megmérettetés végeztével Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka Miskolczi Tibor tűzoltó ezredesnek adta át a vándorkupát, így jövőre a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezi a CISM futást.

A veszprémi központ munkatársait jó érzéssel töltötte el, hogy ily módon is erősíthetik az összefogást a katonai szervezetek között, és a béke fontosságára is felhívhatják a figyelmet.

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2