Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Közgyűlések Somogyban
2018.01.30. 13:35 , Mészáros Károly őrgy.
Folyamatosan zajlanak az éves beszámoló közgyűlések a Somogy megyei katonai nyugdíjas szervezeteknél. Az eseményeken az együttműködési megállapodásoknak köszönhetően az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kaposvári szervezeti elemének vezetői képviselik a Magyar Honvédséget.
Január 18-án a Marcali Bajtársi Egyesület tagsága gyűlt össze beszámoló és vezetőségválasztó közgyűlésre. Szentes István nyugállományú alezredes, elnök számolt be az elmúlt választási ciklusban végrehajtott feladatokról. Beszámolójában elhangzott, hogy a szervezet továbbra is egyik meghatározó egyesülete maradt a régiónak, a Bajtársi Dalárda révén pedig a szűkebb térségen túlmutató tevékenységet végeznek a magyar katonadal hagyományainak ápolása terén. Kiemelkedő feladatot jelentett, hogy a BEOSZ Országos Kórustalálkozó és Katonadal Fesztivált rendezett Marcaliban az elmúlt év szeptemberében, melynek szervezésében és lebonyolításában az egyesületi tagság óriási szerepet vállalt. A beszámolót követően a szervezet tagsága elnökséget választott; az egyesület elnökének újból Szentes István nyugállományú alezredest választották. Az MH KIKNYP-t az eseményen Mészáros Károly őrnagy, a kaposvári központ érdekvédelmi részlegvezetője képviselte. Mészáros őrnagy megköszönte a szervezet tagságának a katonai hagyományápolás és katonai toborzás érdekében végzett tevékenységet, és gratulált az egyesület megválasztott vezetésének. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét Pásztor István nyugállományú ezredes, régióvezető képviselte.
 Somogy megye legnagyobb létszámú nyugdíjas szervezete, a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja január 20-án tartotta közgyűlését Kaposváron. Pető László nyugállományú alezredes, elnök számolt be a múlt évben végrehajtott munkáról. A szervezet vezetése tartalmas programot tervez 2018-ra is, többek között meghonosítva a fegyvernemi napok megünneplését, vagy éppen a kaposvári katonaözvegy találkozó megszervezését. A civil szervezetek képviselői mellett a közgyűlést megtisztelte jelenlétével Kaposvár helyőrségparancsnoka, Gavlik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka is. Az MH KIKNYP-t Horváth Jenő őrnagy, a Somogy megyei központ parancsnoka képviselte a rendezvényen. A közgyűlésen Pető László nyugállományú alezredesnek 65. születésnapja alkalmából Horváth őrnagy adta át az MH KIKNYP parancsnoka, Szűcs Imre ezredes által adományozott emléklapot.

 Fotó: Marcali Bajtársi Egyesület
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2