Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer a hűség városában
2018.01.30. 08:31 , Horváth Éva Réka szds.
Sopronban január 26-28. között rendezték meg a X. Vasútmodell Kiállítást három nagyszerű modellező klub, a soproniak, a tapolcaiak és a szombathelyiek bemutatkozásával, mint házigazdák. Szombaton – a főszervező, Németh Csaba ÖMT százados közreműködésével – az MH HFKP győri kiképző százada „szállta meg” az aulát: volt álcázás, fegyverbemutató és az egyenruhákkal is megismerkedhettek az érdeklődők.
A rendezvény kiváló alkalom volt arra, hogy a civil lakosság közelebb kerüljön a Magyar Honvédséghez. Míg a gyerekeket elsősorban a hatástalanított fegyverek vonzották, addig a szülők tájékoztatást kaptak az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatról. Az érdeklődés központjában a szolgálatvállalás feltételein túl a munkáltatókkal való együttműködés és a bérezés volt. Az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója megkérdezte a szerződéskötés előtt álló Knull András leendő ÖTT törzsőrmestert is, hogy miért szeretne csatlakozni az ÖTT rendszerhez. „Elsősorban azért, mert szeretném védeni a hazámat, másodsorban azért, mert ez egy hatalmas kihívás…” - hangzott a válasz.
Fotó: MH HFKP
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2