Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A szakszerű munkavégzés jegyében
2018.01.12. 08:13 , Burján Beatrix alezredes
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztálya egy napos személyügyi szakmai továbbképzést szervezett 2018. január 9-én, kedden.
Az egy napos szakmai felkészítésen a HM Védelemgazdasági Hivatal Aba utcai épületében zsúfolásig megtelt tanácsteremben a Magyar Honvédség valamennyi szervezetének személyügyi szerve képviseltette magát, így több mint 120 fő személyügyi szakember jelent meg a rendezvényen, amelynek három fő témája a hivatásos és szerződéses katonákat érintő fokozati vizsgakötelezettség, a honvédelmi illetményalap emelkedése, valamint a polgári állomány bérezését befolyásoló minimálbér és a garantált bérminimum növekedése volt.

A szakmai továbbképzést Takács Tamás ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese nyitotta meg. Ezt követően a Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztály szakértői tartottak elméleti és gyakorlati felkészítést.

A HM Költségvetés Gazdálkodási Információs Rendszerben (HM KGIR) központilag végrehajtott, valamint a honvédségi szervezetek személyügyi referensei által elvégzendő szakfeladatok ismertetése és a konkrét példák bemutatása során a személyügyi referenseknek lehetőségük nyílt szakmai kérdések felvetésére, konzultációra is.

A szakmai továbbképzés célja a Magyar Honvédség teljes katona és polgári állományát érintő illetmény-megállapítási, besorolási feladatok pontos és szakszerű végrehajtásának előkészítése volt. A célok elérését az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztálya által bemutatott humáninformatikai fejlesztések, gyakorlati példák és a személyügyi referensek magas szintű szakmai felkészültsége, példaértékű hozzáállása biztosította.

Fotó: Heszler Ramóna Petra
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2