Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Iskoláról-iskolára járnak a kaposvári toborzók
2017.12.01. 12:43 , Mészáros Károly őrnagy
Somogy megyében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kaposvári szervezeti elemének munkatársai a pályaválasztási, továbbtanulási kiállítások mellett a középiskolákba is ellátogatnak: november 30-án a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium pályaválasztási napján népszerűsítették a katonai hivatást.
Nagy döntés előtt állnak a középiskolások, amelyben az MH KIKNYP kaposvári toborzói is igyekeznek a segítségükre lenni és megismertetni őket a továbbtanulási, szolgálatvállalási lehetőségekkel. Kaposvár, Marcali, Nagyatád középiskolái után a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium pályaválasztási napján tartottak előadást a katonák: Győri Tamás hadnagy, a kaposvári központ toborzó tisztje a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán folyó képzéseket és az MH Altiszti Akadémia altisztképzését ismertette a kéttannyelvű gimnázium több száz tanulójával. Bálint Ákos főtörzszászlós, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred vezénylőzászlósa az altiszti karrier lehetőségéről számolt be a nagyszámú hallgatóságnak, majd az előadók ezt követően válaszoltak a diákok kérdéseire. Többen konkrét továbbtanulási szándékuk tudatában érdeklődtek, de volt, akit az iskolai közösségi szolgálat vagy éppen az önkéntes tartalékos rendszer érdekelt.

A toborzók decemberben még fel fogják keresni az eddig meg nem látogatott somogyi középiskolákat és tájékoztatni fogják a diákokat a katonai képzési formákról: az MH Altiszti Akadémián továbbtanulni vágyó fiatalok a hagyományoknak megfelelően toborzó nyílt nap keretében Kaposváron tehetik véglegessé jelentkezésüket 2018. január 24-én.

Fotó: 4.TÉK
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2