Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Segített a toborzókatona
2017.11.30. 09:23 , Tóbiás-Ifju Tímea főhadnagy
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonai toborzással foglalkozó altisztje, Suller Tibor főtörzsőrmester a parancsnokság épülete felé tartott, amikor a bejárat előtti trolibusz megállójában tántorgó 50 év körüli férfire lett figyelmes, aki félig eszméletlen állapotban a parancsnokság kapujának támaszkodott.
A főtörzsőrmester nem tétovázott, azonnal megszólította a férfit, aki elmondta, hogy cukorbeteg és nagyon rosszul érzi magát, ezzel egy időben összerogyva, szinte eszméletlen állapotban esett a földre. Suller Tibor főtörzsőrmester jól tudta, hogy mit kell tennie, hiszen a családjában van cukorbeteg, így felismerte, hogy valószínűleg a túl alacsony vércukorszint miatt lehet rosszul a férfi, ezért biztonságos, stabil oldalfekvésbe helyezte és folyamatosan beszélt hozzá, próbálta eszméleténél tartani, közben pedig értesítette a mentőket. Pár perc múlva a férfi jobban lett, így a főtörzsőrmester szőlőcukrot adott neki.

Suller Tibor főtörzsőrmester gyors beavatkozásának, helyzetfelismerésének és segítségnyújtásának köszönhetően a cukorbeteg férfit a mentőszolgálat szakemberei már stabilabb állapotban vihették kórházba.

Fotó: a szerző felvétele
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2