Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Generációk találkoztak Budapesten
2017.11.15. 20:43 , Tóbiás-Ifju Tímea főhadnagy
Nyugdíjas találkozót szervezett november 15-én, szerdán az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 1. Katonai Igazgatási Központja, a fővárosi, valamint a Pest megyei jogelőd szervezeteknél egykor szolgált munkatársak részére a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.
"Ez a nap nem csak azért különleges számunkra, mert azokkal az egykori bajtársainkkal találkozhatunk, akiktől ezt a szakmát tanultuk, akiktől átvehettük a stafétát, hanem azért is, mert 6 évvel ezelőtt, ezen a napon alakult meg a Parancsnokság."- így köszöntötte a csaknem 150 megjelent nyugállományú katonát és honvédségi nyugdíjast Ignáth Tibor alezredes, a budapesti központ parancsnoka.
Tájékoztatójában kitért a központ elmúlt időszakban végrehajtott feladatira és fontosabb eseményeire.

Ezután Nagy Gyula nyá. ezredes, az MH Budapesti Nyugállományúak Klubjának elnöke a klub tevékenységéről számolt be és invitálta a jelenlévőket, hogy csatlakozzanak a klubhoz, hiszen fontos,a közösséghez való tartozás. A klubelnök elmondta, hogy az év során havonta tartanak klubnapokat, rendszeresen szerveznek rendezvényeket, december 18-án Fenyőünnepre várják szeretettel a tagokat és családtagjaikat. 

A rendezvény hivatalos részét követően kötetlen szórakoztató műsor következett: Pohly Boglárka, a Turay Ida Színház művészének örökzöld operett előadását hallgatta meg a közönség, akiket a színésznő bevont az éneklésbe. 
Az ízletes ebéd után pedig lehetőség nyílt a kötetlen, baráti beszélgetésekre is.

A megjelentek közül kitűnt egy nagyon aranyos, kedves idős néni, aki korát meghazudtoló módon határozott, kissé óvatos, ám fiatalos léptekkel, segítség nélkül, széles mosollyal közeledett felém. Köszöntöttük egymást és szinte azonnal kialakult a kölcsönös szimpátia, így elkezdtünk beszélgetni. Havetta Sándorné, Éva néni az egykori budapesti hadkiegészítő parancsnokságnál dolgozott „személyügyesként”, ahogy ő fogalmazott. 44 év munkával töltött idő után ment nyugdíjba, egy unokája és 2 dédunokája van, de egyedül él budapesti otthonában. Arra a kérdésemre, hogy mi fittségének a „receptje” 95 évesen „a munka”- válaszolta határozottan.

Éva néni minden nap fél 4-kor felkel és nekiáll a házimunkának: takarít, legalább 3 alkalommal járja meg gyalog a 4. emeletet - a házban egyébként működik a lift - és még a ház mögötti kis kertet is rendezgeti.

Boldog nyugdíjas éveket kívánunk! Jövőre ugyanitt találkozzunk erőben és egészségben!

Fotó: a szerző felvételei

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2