Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A katonai pálya lehetőség
2017.11.15. 07:37 , Susánszki Attila főtörzsőrmester
Békéscsabán a közelmúltban rendezték meg a megyei Pályaválasztási Vásárt, ahol a Magyar Honvédség toborzó katonái több szakma képviselői mellett a honvédelmi életpályát, valamint a katonai oktatás lehetőségeit mutatták be az érdeklődő fiataloknak.
A rendezvény kiváló alkalom volt a munkáltatóknak és oktatási intézményeknek, így az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság békési katonáinak, hogy bemutatkozzanak. A fiatalok nagy érdeklődést mutattak a katonai felszerelések iránt, de főként a missziós lehetőségek és a katonák mindennapjai érdekelték őket.

A diákok elmondták, valamilyen formában – a család, a honvédelmi táborok vagy az Országos Haditorna Verseny révén – találkoztak már a honvédség tevékenységével. Többen gondoltak arra, hogy a katonai pályát választják majd, mivel sokrétű lehetőséget biztosíthat számukra, és olyan számukra vonzó eszmét ismertek meg, mint a bajtársiasság, az összetartozás és a lojalitás.
A vállalkozó kedvűek egy teszt kitöltésével számot adhattak a Magyar Honvédséggel kapcsolatos tudásukról, a hibátlan válaszadók emléklappal és ajándékkal térhettek haza.

Kép: 2. KIÉI
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2