Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Pályaválasztási kiállítás a Nagykunság fővárosában
2017.11.14. 13:46 , Szolnoki István hadnagy
November 10-én, a karcagi városi sportcsarnokban a környék közép- és általános iskolás tanulói egy pályaválasztási expón vettek részt.
A diákok számos képzés és lehetőség közül választhattak, sőt ki is próbálhattak egyes szakterületeket a mezőtúri, törökszentmiklósi, kenderesi, kisújszállási iskolák kínálatából. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szolnoki állománya bemutatta a katonai pálya adta lehetőségeket és a katonai továbbtanulás irányait országosan és megyei szinten. Természetesen a gyerekeket leginkább a kihelyezett – a Magyar Honvédségben rendszeresített – hatástalanított fegyverek érdekelték. Korunk fiataljai már könnyedén beazonosítják bármelyik gépkarabélyt vagy géppuskát, és érdeklődve hallgatják az AK 63 F szét- és összeszerelési sorrendjét, sőt néhányan a rendfokozatokat is felismerik. A részvevő katonák tapasztalata az volt, hogy a csapatmunka, a csapatszellem a legvonzóbb körülmény a Magyar Honvédségben, népszerű a katonai hivatás a fiatalok körében.

Fotó: Tureczki András százados
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2