Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Segítenek, ahol tudnak
2017.11.10. 08:12 , Terenyi Krisztina százados
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) nagy figyelmet fordít a gondoskodási körébe tartozó egykori munkatársakra, így értesültek arról is, hogy egy tiszaföldvári nyugállományú katonának segítségre van szüksége.
Az MH KIKNYP szolnoki és kaposvári központjának közbenjárásával, valamint az MH Egészségügyi Központ segítségével vadonatúj, modern gyógyászati ágyat adott át a napokban az egykori bajtárs részére Terenyi Krisztina százados, érdekvédelmi tiszt. A Tiszaföldváron élő Nagy Sándor nyugállományú főtörzsőrmester évtizedek óta sclerosis multiplexben szenved, felesége gondos ápolása ellenére is a betegség mára lebénította szinte minden testrészét. Az egykori katona eredetileg autószerelőnek tanult, ezt követően 1969-ben a tiszthelyettesi iskola elvégzése után Pápán, majd a szolnoki reptéren szolgált mechanikusként. 1985-ben nyugállományba helyezték, mert a betegség kezdett erőt venni rajta. Ennek ellenére gondolkodása fiatalos, humora irigylésre méltó, és ma is aktívan intézi a család pénzügyeit. Feleségével több mint 40 éve házasok, gyermekeik segítik az idős házaspárt a mindennapokban.

A mechanikus ágy mindkettejüknek nagy szolgálatot tesz, lényegesen leegyszerűsítette Sanyi bácsi ápolását, megkönnyítette, komfortosabbá tette mindennapjaikat, amiért a család köszönetét fejezte ki a Központ munkatársainak.

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2