Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Honvéd találkozó Nagyatádon
2017.10.10. 09:22 , Mészáros Károly őrnagy
Első alkalommal rendezték meg a Nagyatádi Honvédtalálkozót szeptember 29. és október 1. között a somogyi kisvárosban, melynek fővédnöki tisztjét Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter vállalta. A színes programsorozatra és emlékeik felidézésére több száz, egykor Nagyatádon szolgált katona és hozzátartozó érkezett. A hagyományteremtő találkozó megszervezésében a Kulturális és Sportközpont mellett aktív szerepet vállaltak a katonai nyugdíjas szervezetek is, így a Bajtársi Egyesület és a 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas Klub és Baráti Kör tagjai.
A rendezvény nyitónapján az Országgyűlési Őrség díszelgő alakulatának bemutatójára és helyi makettezők kiállításának megnyitójára került sor, majd este a Honvéd Kaszinó zenés vacsoraestjén látták vendégül az érdeklődőket. Az I. Nagyatádi Honvéd Találkozó fő napján programkavalkád várta az eseményre látogatókat, akikben nem is volt hiány. A turisztikai központban és hadiparkban kiállítások, az egykori lövész laktanyában az újonnan megnyílt extrém akadály- és paintball pálya várta a látogatókat.
A Szent István parkban haditechnikai bemutatón nyerhettek bepillantást az érdeklődők a mai Magyar Honvédségének életébe, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái emellett dinamikus programokkal várták a vendégeket. Kutyás bemutató és a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesületének előadása színesítette a szabadtéri programokat. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári munkatársai toborzó és érdekvédelmi ponton várták a szerződéses és tartalékos szolgálat iránt érdeklődőket, valamint az obsitosokat.
Az I. Nagyatádi Honvéd Találkozó hivatalos megnyitóján Magyarország Honvédelmi Miniszterének üdvözletét Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője tolmácsolta a találkozó résztvevőinek.
Beszédében felidézte Nagyatád katonamúltját, majd a Honvédelemért Kitüntető Cím II. osztályát adta át Ormai István, Nagyatád polgármestere részére, megköszönve azt a tevékenységet, melyet a honvédelem érdekében kifejt.
Nagyatád Város Önkormányzatának a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöksége adományozott emléklapot. Az esti bált követően másnap a Kaposvár Helyőrségi Zenekar térzenéje zárta az I. Nagyatádi Honvéd Találkozót.

Fotó: Kováts Nikoletta
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2