Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Haditorna Taszáron
2017.10.10. 09:15 , Mészáros Károly őrnagy
Taszáron rendezték meg október 4-én a Honvédelmi Minisztérium által középiskolásoknak kiírt Országos Haditorna Verseny Somogy megyei döntőjét. A honvédelmi nevelést és a sportszerű, egészséges életmódot népszerűsítő eseményre 12 csapat nevezett. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári központja által a Taszári Honvéd Sportegyesülettel közösen megrendezett eseményt a Somogy Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottsága támogatta.
A sportrendezvényen gyakorlati és szellemi feladatokban mérhették össze felkészültségüket a diákok. A fegyveres váltófutás, a lövészet, a kézigránát-dobás vagy éppen a fegyverismeret mellett elsősegélynyújtás, tájékozódás és a szűkebb régió katonatörténete is kihívás elé állította a versenyzőket.
Az eredményhirdetésen a megyei esemény fővédnöke, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott gratulált a verseny résztvevőinek és adott át kupákat és díjakat az első helyezett és a különdíjas hölgy csapat tagjainak.

Kis Gyula alezredes, az MH Hadkiegészítő és Felkészítő Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelő Osztály kiemelt főtisztje a második helyezettet díjazta, míg Fehér Gábor alezredes, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára a bronzérmes csapat részére nyújtotta át a kupát.

A szőcsényi iskola versenyzői a leggyorsabb váltófutó csapatként különdíjban is részesültek, melyet a társrendező szervezet, a Taszári Honvéd Sportegyesület vezetője, Lendvay Miklós nyújtott át.
Az Országos Haditorna Verseny Somogy megyei döntőjét a Kaposvári SZC Eötvös Lóránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma „D” csapata nyerte, így ők képviselik majd a megyét a tavaszi országos döntőn.
A második helyen ugyanezen iskola Légiósok csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokát a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium Tépéscsinálók együttesének versenyzői foglalták el.
Fotó: Koncsek Barna zászlós

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2