Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Nyugállományúakat köszöntöttek Békésben
2017.10.09. 15:00 , Erdős Attila t. őrnagy
Békés megyében két helyszínen is összegyűltek a térség egykori honvédségi, nyugállományú dolgozói.
2017 október 4-én Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában tartották meg a Békés megyei nyugállományúak találkozóját. Az idősek világnapjához kapcsolódó, jó hangulatú összejövetelen részt vettek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) jogelőd szervezeteinek nyugállományú katonái és polgári dolgozói, valamint a jogutód nélkül megszűnt katonai szervezetek megyében élő nyugdíjasai. Képviseltették magukat a megyében működő nyugállományú klubok, a Honvéd Szakszervezet és a Magyar Tartalékosok Szövetségének Békés Megyei Szervezete is. Az ünnepélyes keretek között megtartott találkozón a jelenlévők főhajtással emlékeztek elhunyt bajtársaikra, kollégáikra.

A rendezvényt a Honvédszakszervezet Nyugállományú Tagozata és a Csaba Honvéd Kulturális Egyesület támogatta.

Erdős Attila t. őrnagy ünnepi köszöntőjét követően Lipták József őrnagy, az MH KIKNYP békéscsabai irodavezetője tájékoztatta a megjelenteket a honvédséget érintő aktuális kérdésekről és változásokról, a nyugállományúakat érintő ellátásokról. Az ízletes ebéd és a kötetlen baráti beszélgetések előtt Juhász László százados, az iroda munkatársa mondott pohárköszöntőt. Egy nappal a békéscsabai rendezvényt követően Orosházán a Fegyveres Testületek Nyugállományú Klubja szintén ünnepi rendezvényt szervezett a HM és MH szervek egykori dolgozóinak.

Kép: Flender Zsolt t. szkv.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2