Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Bajnok katona
2017.09.13. 08:47 , Lajkó Tibor hadnagy
2017. szeptember 8-án rendezte meg a Magyar Sportlövők Szövetsége az 50 m-es pisztolylövészet (régebbi nevén szabadpisztoly) országos bajnokságát. A megmérettetésen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság zalaegerszegi irodáján szolgálatot teljesítő Tátrai Miklós tartalékos törzsőrmester, a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportlövője, riói olimpikon is elindult.
Ez a versenyszám a lövőknél kiemelt figyelmet kap, hiszen ez a „királyi” kategória. Nagy eredmény, hogy Tátrai t. törzsőrmester 2015 után újra országos bajnoki címet ünnepelhetett annak ellenére, hogy nehezen indult versenye. Már az elején több nagy hibát is elkövetett, így látszott, hogy a végére nagyon össze kell szednie magát, ha versenyben akar maradni a dobogóért. Az utolsó 20 lövése azonban kifejezetten jól sikerült, és nemhogy a dobogóra, de annak is a legtetejére állhatott fel a megmérettetés végeztével.

„Nehéz verseny volt, keveset tudtam rá készülni, mivel a nyáron részt vettem az önkéntes műveleti tartalékos kiképzésen. Emiatt kicsit gyengébben kezdtem, de a végére egész jól belejöttem, és a verseny második felében már szép ütemben jöttek a tízesek” – mesélt a tartalékos katona. Ezúton is gratulálunk kollégánknak nem mindennapi teljesítményéhez.

Képek: Kocsis Attila t. zászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2