Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Népszerűek a toborzópontok
2017.09.11. 09:30 , Galambos Sándor, honvedelem.hu
Több, egymást követő városi rendezvényre és falunapra is meghívták az elmúlt hetekben az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársait. A katonai életpálya népszerűsítése érdekében végzett munkájuk tapasztalatairól szeptember 9-én, szombaton Durgó Tamás őrnagy, az iroda vezetője Dunapatajon dr. Benkő Tibor vezérezredesnek, Honvéd Vezérkar főnöknek is jelentett.
Vidám nyárbúcsúztatót tartottak a hétvégén Dunapatajon. A „Pataji ősz 2017” vendégeit és a falunaphoz kapcsolódó pacalfőző verseny résztvevőit szeptember 9-én − a rendezvény hivatalos megnyitója előtt, az új futballpályán − az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekara (vezényelt: Kovács István őrnagy) és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgőcsoportjának látványos bemutatója szórakoztatta. Kitelepült az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodája is, a katonai életpálya, az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat iránt érdeklődőket Durgó Tamás őrnagy és Kollár Ernő zászlós tájékoztatták a jelentkezőkkel szembeni elvárásokról.

A dunapataji rendezvény díszvendége volt dr. Benkő Tibor vezérezredes is. A Honvéd Vezérkar főnök, miután megtekintette a katonai bemutatókat, a toborzósátrat is meglátogatta. Szeptember első hétvégéjén Nagykőrös is ünnepelt. Arany János emléke előtt tisztelegve rendezték meg az immár hagyományos Arany-napokat. A város vidám hangulatú családi hétvégéjén a Bács-Kiskun megyei toborzóiroda képviseletében Bezerédi László törzszászlós is részt vett, Suller Tibor főtörzsőrmester, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzó- és érdekvédelmi osztálya altisztjének a munkáját segítette.

Pár nappal korábban viszont akár rendhagyónak is tekinthető módom népszerűsítették a honvédséget a Kecskeméten állomásozó alakulatok katonái: több mint harmincan indultak Ballószögön a Nyakvágó-félmaratonon. A 7 kilométeres távot vállalók mezőnyében Gáldonyi Sándor százados, az MH KIKNYP kecskeméti irodájának hadisírgondozásért és honvédelmi nevelésért felelős tisztje a százkilenc fős mezőny első harmadában ért célba.

A ballószögi családi sportnap keretében, az „Olyan, mint egy félmaraton, csak keményebb” felhívással meghirdetett verseny helyszínére a Bács megyei toborzóiroda is kitelepült. Bezerédi László törzszászlóst és munkatársát, Szűcsné Hatvani Klaudiát a népszerű rádiós műsorvezető, Vadon Jani is meglátogatta.

A közelmúltban a lovasok és a lósport rajongói is megismerkedhettek a kecskeméti toborzóiroda munkatársaival. A szeptember 15-17. közt Budapesten megrendezendő Nemzeti Vágta Bács-Kiskun megyei döntőjén Durgó Tamás őrnagy, Bezerédi László törzszászlós és Kollár Ernő zászlós tájékoztatták a katonák szolgálati és életkörülményeiről, az önkéntes területvédelmi és a szerződéses szolgálat vállalásának lehetőségeiről az érdeklődőket. A toborzásba Péter Zoltán őrnagy, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen-pilótája is bekapcsolódott.

Fotó: Gáldonyi Sándor százados és a szerző
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2