Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonadalok Zalaapátiban
2017.08.17. 14:32 , Mészáros Károly őrgy.
Nyolcadik alkalommal vált egy napra a magyar katonadal fővárosává Zalaapáti: augusztus 13-án rendezték meg a Zala megyei községben a hagyományos Katonadal Fesztivált húsz kórus, dalárda közel háromszáz fellépőjének részvételével.
Az esemény nyitóakkordjaként a település I-II. világháborús emlékművénél emlékeztek a rendezvény résztvevői a nagy világégések katonai és civil áldozataira. Az eseményen a rendezvény fővédnökét, dr. Simicskó Istvánt, honvédelmi minisztert, dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály főosztályvezetője képviselte. Továbbá a rendezvényen részt vett Poprádi Zoltán nyugállományú ezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zala Megyei vezetője és dr. Horváth István r. ezredes, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője is. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságot (MH KIKNYP) Mészáros Károly őrnagy, a kaposvári központ részlegvezetője képviselte.

Mészáros Károly őrnagy beszédében megemlékezett a zalaapáti és a testvértelepülés, a székelyföldi Kőrispatak bakáinak hősies küzdelméről. Az emlékezés koszorúinak elhelyezését követően a székesfehérvári Helyőrségi Zenekar, Ruff Tamás őrnagy, karnagy vezetésével adott a fesztiválon megjelentek számára felejthetetlen koncertélményt.

A fesztivál megnyitását követően estébe nyúlóan a kórusok vették át a színpadon a főszerepet. A bemutatók végén az ORFEUM Vándorszínpad előadását élvezhette a közönség. A magyar katonadal hagyományainak ápolásán túl, az érdeklődők megtekinthették a nagykanizsai és tapolcai katonai hagyományőrzők bemutatóit. Az arra kedvet érzők pedig még az ólomöntés technikájával is megismerkedhettek.

A rendezvény a meghívott együttesek közös produkciójával ért véget.

Fotó: Kőrösi András nyá. alez. , Kőrösiné Horváth Emília
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2