Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Emlékezzünk
2017.08.11. 09:46 , Horváthné Halász Klára őrnagy
2017. július 25-én katonai tiszteletadással, ünnepélyesen felavatták Cserta Imre nyugállományú főtörzszászlós, a Magyar Honvédség halottjának síremlékét.
Cserta Imre 1991-ben, több mint 30 év szolgálat után vonult vissza, ám ezután is aktív életet élt, és nem került túl messze a Magyar Honvédségtől sem. A Jászberényi Nyugállományúak Egyesületének meghatározó tagja volt, aki aktivitásával, emberi példamutatásával méltán vívta ki a tagok elismerését, bizalmát, hiszen először az egyesület vezetőségi tagjává, később titkárává, majd elnökké választották meg. Munkájával nagyban hozzájárult a tüzér hagyományok ápolásához, és nagy szerepe volt a Jászberény és környékén lévő hősi sírok feltérképezésében. A helyi polgármesteri hivatal és a honvédelmi miniszter is elismerte az egyesületet az elmúlt években. A megemlékezés során az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Díszegység állománya, valamint a Budapest Helyőrség Zenekara segédkezett. Az újonnan felavatott és átadott síremléket Kálinger Roland őrnagy, az MH Tábori Lelkészi Szolgálat lelkésze áldotta meg.
Szeretett felesége Vajda János soraival emlékezett Imre bácsira:

„Hogy végtelen tér és örök idő
Csak egyszer alkotott bár olyat,
minő Te voltál s hasztalan repül tova
Hozzád hasonlót nem szül már soha
De csak nekem, csupán az én lelkemben
Voltál ilyen, és amit vesztettem
- Bár égető fájdalma óriás -
De azt nem nyerhetné el senki más”

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2