Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Cserkészek vetélkedője Rönökön
2017.07.22. 09:54 , Lajkó Tibor hadnagy
Első alkalommal kapott meghívást az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság zalaegerszegi irodája a 71. Zrínyi Miklós Cserkészcsapat által szervezett táborba.

A rönöki Szent Imre templom melletti tisztáson Kovács László őrnagy, irodavezető a kis cserkészek számára készített előadásában ismertette a Magyar Honvédség felépítését és működését, majd az iroda munkatársai által kialakított versenypályán mérhették össze fizikai és szellemi felkészültségüket a jövő generációi.
A katonás versenyszámok között volt gyakorló gumikézigránát célba dobás, fegyveres váltófutás, valamint történelmi teszt is. A vetélkedőt követően az ifjú cserkészek közelebbről megszemlélhették a virtuális világból is ismert kézi lőfegyverek hatástalanított másait, sőt a bátrabbak el is sajátíthatták azok szét- és összeszerelését.

A programot közös ebéd zárta, ahol a diákok egymást túllicitálva idézték fel a hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető tábori nap legemlékezetesebb pillanatait.
Fotó: Kovács László őrnagy, Lajkó Tibor hadnagy
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2