Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Önkéntesek vonultak be a Petőfi laktanyába
2017.07.20. 08:18 , Horniák Dóra
Közel száz katonai előképzettséggel nem rendelkező önkéntes műveleti tartalékos katonát vonultatott be július 17-én az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) a Petőfi laktanyába, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz (MH BHD).
Az önkénteseket az MH KIKNYP és az MH BHD szakállománya fogadta a laktanyában, ahol a regisztráció után átvehették a ruházati felszerelésüket. A többségében húszas éveiben járó bevonuló a püspökszilágyi kiképző bázis és lőtéren kezdi meg a huszonöt kiképzési napját. Az elkövetkező hetekben részt vesznek – egyebek mellett - alaki foglalkozásokon, általános harcászati- és lőkiképzésen. Kapnak egészségügyi és műszaki kiképzést, valamint munka-, tűz-, baleset és környezetvédelmi, vegyivédelmi, katonai tereptani ismereteket is szereznek. A kiképzést gyakorlati, valamint elméleti vizsga zárja.
Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2