Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonazenekari toborzó Szegeden
2017.07.17. 14:42 , MH HFKP
A nyári melegben kellemes felüdülést hozott a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Katonazenekar koncertje 2017. július 15-én a szegediek számára.
Szeged egyik legszebb terére, a Klauzál térre ellátogatók a zenekar által előadott klasszikus darabokat hallhatták. Felcsendült többek között Faulwetter Éljen a haza indulója, Kodály Zoltán Háry János toborzója, Hidas Frigyes Repülő indulója, valamint John Philip Sousa Csillagsávos lobogó indulója Kovács István őrnagy, karmester vezénylésében.
Az esemény jellegéhez igazodva a zeneszámok közben a műsorvezető a Magyar Honvédséggel, a haderővel kapcsolatosan kérdezte Huszár Ferenc alezredest, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 4. Területvédelmi Körzet parancsnokát.
Az alezredes a tartalékos rendszer új eleméről, a területvédelmi tartalékos szolgálati formáról is tájékoztatta a megjelenteket. A honvédelem ügyét támogató állampolgárok a kitelepült toborzó ponton kaphattak részletes felvilágosítást.
Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2