Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Toborzás a Csongrád megyei Rendvédelmi Napokon
2017.06.16. 09:48 , Pontyik Pál százados
A nyári vakációt megelőző napokban, június 13-án és 14-én két helyszínen, a Maroslelei és a Földeáki Általános Iskolában tartottak nagysikerű Rendvédelmi Napokat a Makói Rendőrkapitányság szervezésében. A két kistérségi településen minden fegyveres- és rendvédelmi szerv képviseltette magát, köztük az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szegedi központjának toborzói is.
A napfényes időben zajló események alaphangulatát az MH 32. vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoportjának „szokásosan” fergeteges fegyveres bemutatója és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrség Zenekarának produkciója, valamint az alakulat haditechnikai eszköz bemutatója teremtette meg.

Mindkét napon a MH KIKNYP szegedi katonái a helyi önkéntes területvédelmi tartalékos kiképző század állományával közösen játékos formában ismertette meg a fiatalokat a katonai pályával. A fegyver szét- és összeszerelés mellett különösen népszerű volt a magyar katonai hagyományokra épülő kvízjáték is, hiszen a jó válaszok esetén kisebb emléktárgyakat vihettek haza a fiatalok.

A harcművészetek bemutatása sem maradhatott ki a sorból az ITF Taekwon-do hódmezővásárhelyi csoportjának jóvoltából.

A remek hangulatú délelőtti napok után, - a katona berkekben oly népszerű - babgulyást fogyasztották el együtt a honvédek és a résztvevők.

Fotó: a szerző felvételei

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2