Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Műszakiak Marcaliban
2017.06.16. 09:40 , Mészáros Károly őrgy.
Hatodik alkalommal tartott bajtársi találkozót Marcaliban az egykori 36. Műszaki Zászlóalj állománya, ahová több mint félszáz egykori műszakis és családtagja látogatott el június 10-én, hogy felidézzék katonai emlékeiket. A rendezvényen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kaposvári központját Mészáros Károly őrnagy, érdekvédelmi részlegvezető képviselte.
A szervezők,- Bartsch Zoltán, Héger György és Fehér János- a marcali Kulturális Korzóba invitálták a látogatókat, ahol dr. Sütő László, polgármester tájékoztatta a közönséget a város elmúlt öt évéről. Ezt követően Fehér János és Jáki Zoltán, a műszaki zászlóalj egykori katonái mutatták be könyveiket, melyeknek középpontjában a zászlóalj 1956-os forradalomi szerepe, illetve az egykori katonaélet nehezebb és könnyebb pillanatai állnak.

A 36. Műszaki Zászlóalj 1953-tól, 34 éven keresztül szerves részét képezte a településnek: folyamatosan részt vett az árvízvédelmi tevékenységekben, aknazárak telepítésében, mentesítésében, természeti csapások elhárításában és az 1956-os forradalomban is szerepet vállalt. A zászlóalj 1987-ben szűnt meg.

A találkozó résztvevői rövid városnéző séta után megkoszorúzták a zászlóaljnak emléket állító márványtáblát az egykori legénységi épület falán, majd átvonultak a Marcaliban működött egykori alakulatok kopjafájához. Az emlékezés koszorúját dr. Jáko Gyula nyá. ezredes és Kondor Lajos nyá. alezredes, a zászlóalj egykori parancsnokai Mészáros Károly őrnaggyal együtt helyezték el.

A VI. Marcali Műszaki Találkozó közös ebéddel és beszélgetéssel zárult, melyet színesített a Marcali Bajtársi Dalárda fellépése.

Fotó: Honvéd Nyugállományúak Klubja
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2